Το ιστολόγιο αυτό έχει στόχο να αναδείξει κρυμμένες ή παρερμηνευμένες αλήθειες της Βίβλου, κάποιες από τις οποίες έρχονται σε αντίθεση με θεμελιώδη Χριστιανικά δόγματα και θρησκευτικές παραδόσεις. Προσωπικά πιστεύω στο Θεό αλλά δεν ακολουθώ καμία θρησκεία ή φιλοσοφία. Δεν είμαι οπαδός κανενός κι ούτε θέλω ν' αποκτήσω οπαδούς. Πρόθεσή μου είναι να δώσω ερεθίσματα στους ανθρώπους για να σκέπτονται κριτικά και να προσεγγίζουν μόνοι τους την αλήθεια χωρίς φόβο. Και η αλήθεια θα τους ελευθερώσει!

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η Βίβλος διαψεύδει θεμελιώδη χριστιανικά δόγματα


Η Βίβλος διαψεύδει θεμελιώδη Χριστιανικά δόγματα

Η Βίβλος, τόσο η Παλαιά όσο και η Καινή Διαθήκη, θεωρείται το θεμέλιο του Χριστιανισμού.  Οι Χριστιανοί φονταμενταλιστές κάθε ομολογίας την αποκαλούν “Λόγο του Θεού”, και τη θεωρούν αλάνθαστη στην ολότητά της, συμπεριλαμβάνοντας κόμματα και τελείες. Πώς το κατάλαβαν ότι ολόκληρη είναι θεόπνευστη; Μα το είπε ο Απ. Παύλος, κι αφού το είπε έτσι θα είναι: «Ολόκληρη η γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για επανόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, που γίνεται με δικαιοσύνη.» (Β´  Προς Τιμόθεο 3: 16)

 Κάθε αμφισβήτηση μέρους της Βίβλου θεωρείται βλασφημία, και οι υποστηρικτές της θεοπνευστίας της έχουν έτοιμα κάποια δαιμονικής έμπνευσης εδάφια για να τρομοκρατήσουν όποιον τολμήσει να χρησιμοποιήσει τη λογική του:

«Αλλά, και αν εμείς ή άγγελος από τον ουρανό κηρύττει σε σας ένα άλλο ευαγγέλιο, παρά εκείνο που σας κηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα.
 Όπως είχαμε πει πρωτύτερα, λέω και τώρα ξανά: Αν κάποιος κηρύττει σε σας ένα άλλο ευαγγέλιο, παρά εκείνο που παραλάβατε, ας είναι ανάθεμα.» (Προς Γαλάτας 1: 8-9)

 «Επειδή, δίνω μαρτυρία σε καθέναν που ακούει τα λόγια της προφητείας αυτού του βιβλίου: Αν κάποιος προσθέσει σ' αυτά, ο Θεός θα προσθέσει σ' αυτόν τις πληγές που είναι γραμμένες σ' αυτό το βιβλίο. Και αν κάποιος αφαιρέσει από τα λόγια του βιβλίου της προφητείας αυτής, ο Θεός θα αφαιρέσει το μέρος του από το βιβλίο της ζωής, και από την άγια πόλη, και από τους γραμμένους στο βιβλίο αυτό.» (Αποκάλυψη 22: 18-19)

Όμως, ο σοβαρός και απροκατάληπτος μελετητής της Βίβλου, που δεν έχει απεμπολήσει το ιερό δικαίωμα να σκέπτεται, θα ανακαλύψει ότι υπάρχει μεν ψαχνό στη Βίβλο, δηλαδή ωφέλιμη πνευματική τροφή, υπάρχουν όμως και κόκκαλα που δεν καταπίνονται με τίποτα παρά μόνο κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας.  Αυτά τα τελευταία οδηγούν σε πνευματική σχιζοφρένεια. 
  
Δυστυχώς η Αγία Γραφή δεν είναι όλη αγία.  Υπάρχουν εδάφια που όχι μόνο δεν οικοδομούν την ψυχή αλλά τη σκανδαλίζουν. Ναι, σίγουρα υπάρχουν  πνευματικά λουλούδια στη Βίβλο, αλλά υπάρχουν και επικίνδυνα αγκάθια που τραυματίζουν την ψυχή και παραλύουν τη λογική σκέψη εκείνου που θα τα εκλάβει ως λόγο του Θεού. Ο στόχος του ιστολογίου αυτού είναι να δώσει ερεθίσματα στο μελετητή ώστε μόνος του να ξεκαθαρίσει το σίτο από το άχυρο στη Βίβλο.
  
Και βέβαια χρειάζεται τόλμη για να επανακτήσει ο πεπλανημένος την ελευθερία του. «Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει», είπε ο Ιησούς. Ποιος δε θέλει να είναι πνευματικά ελεύθερος; Ποιος τυφλός δε θέλει το φως του;